Lange Wandelroutes

Routes bestaand uit meerdere etappes, bijvoorbeeld LAW's of Streekpaden

Losse Wandelroutes

Deze routes staan op zich zelf. Kunnen punt-tot-punt routes zijn, maar zijn vaak rondjes.

Community Routes

Deze routes zijn door mensen uit de community toegevoegd.

Route zoeken

Zoek op naam, plaats, afstand en meer...

Cultuurpad Coevorden

23 etappes
205.9km totaal

Introductie

Laat je voeten je leiden langs het Cultuurpad van Coevorden. Dit is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende wandelroutes van Nederland. Het pad loopt langs talloze historische en culturele bezienswaardigheden in de gerenommeerde Drentse stad Coevorden. Van oude kastelen tot moderne kunst, in dit stuk van Drenthe is het allemaal te vinden.

Startpunt: Station Coevorden

Begin je avontuur op het Station Coevorden, een toegangspoort tot de stad en het startpunt van het Cultuurpad. Vroeger werd hier volop handel gedreven en ook nu nog klinkt het geroezemoes van reizigers die komen en gaan. Vanaf hier zullen je stappen je door de bijzondere geschiedenis van deze historische stad meevoeren.

Bezienswaardigheden

De wandelroute voert langs verschillende historische bezienswaardigheden. Eén van de hoogtepunten is het Kasteel van Coevorden, een imposante vesting uit de 11de eeuw. Je kunt er rondwandelen in de tuinen of genieten van een kop koffie in het bijbehorende restaurant. Een andere belangrijke stop op de route is het Stedelijk Museum. Hier kun je Drentse kunstenaars aan het werk zien en meer leren over de geschiedenis en de cultuur van de regio.

Pitoreske straatjes en oude bruggen

Het Cultuurpad loopt ook door de charmante historische straatjes van Coevorden. Je wordt getrakteerd op pittoreske huisjes, oude bruggen en historische pleinen, waardoor je je even in een andere tijd waant. Een aanrader is de Sallandsestraat met haar gevarieerde architectuur en gezellige terrasjes.

Voorbereiding van de wandeling

Voor je aan de wandeling begint, raden we je aan om goed voorbereid te zijn. Dit gaat verder dan het dragen van comfortabele schoenen en het meenemen van voldoende water. Wij adviseren je om de route te volgen via een kaart of de Lange Wandelroutes app. Deze app maakt het gemakkelijk om je voortgang bij te houden en onthult misschien zelfs nog extra bezienswaardigheden.

Natuurlijke schoonheid

Deze wandelroute is niet alleen een culturele ontdekkingsreis, maar ook een verwelkoming van rust en natuur. Je wandelt langs waterwegen, graslanden en door de oudste bossen van Drenthe. Vergeet niet om af en toe stil te staan en te genieten van de schoonheid die de natuur te bieden heeft.

Sluit het avontuur af op de Markt

Na al deze indrukken is het fijn om te genieten van een welverdiende rust op de Markt van Coevorden. Dit plein, met haar gezellige terrassen en fijne eetgelegenheden, is de perfecte plaats om de belevenissen van de dag te laten bezinken of om plannen te maken voor de volgende wandelroute. Al reflecterend op het Cultuurpad van Coevorden zal het duidelijk zijn dat dit een wandeling is die je niet snel zal vergeten.